February 23, 2024
a two-family residence in japan

‘home in ota’ by suppose design workplace 

 

Sited on the prime of a slope overlooking the Kanto plain in Japan’s mountainous Ota ward, Home in Ota is a two-family dwelling conceived by Suppose Design Workplace for a pair and mother-in-law. The residential advanced breaks down into 5 separate blocks, every topped with a sloping roof. Whereas gently partitioned to make sure privateness, the volumes nonetheless join to at least one one other to keep up the communal spirit. Moreover, the architects ‘deliberate the home in order that each couple and mom would have their very own distinctive vistas, simply as this one constructing is meant to mix two residences, every with their very own functions.’

suppose design office turns sculptural blocks into meditative two-family dwelling in japan
all photos © Toshiyuki Yano

 

 

adopting a closed/open strategy

 

Following a closed/open spatial design, the sharply pointed finish of the triangular partitions add depth to the panorama and create a gradation of sunshine inside every room. In the meantime, on the alternative facet of Home In Ota, the thicker finish suitably blocks exterior views to supply privateness the place required and cuts off the panorama. This visible technique extends to the one-sided sloped roof, responding to the city under and the mountain above. ‘Along with the wall, it narrows the panorama, suppressing sturdy daylight from the south and bringing steady gentle from the north into the room,’ explains the Suppose Design Workplace group

suppose design office turns sculptural blocks into meditative two-family dwelling in japan

 

 

As well as, by alternating between shorter volumes (entrance and toilet) and taller ones (bedrooms and living-dining-kitchen), the sense of ‘opening and shutting’ turns into transitional layers amid the panorama. ‘In a metropolitan, densely populated Japan the place it’s tough to keep up distance from neighbors, partitions, and roofs are essential parts to guard residents’ privateness from the exterior atmosphere. The partitions and roofs of this home create a safe but smooth hole between the substitute panorama of the city and the nice nature, encouraging the residents to coexist with their new atmosphere,’ concludes the observe. 

suppose design office turns sculptural blocks into meditative two-family dwelling in japan
5 volumes related all through

suppose design office turns sculptural blocks into meditative two-family dwelling in japan

 

suppose design office turns sculptural blocks into meditative two-family dwelling in japan
slanted roofs and expansive openings